Hijaluronski Fileri

6 apr

Šta su Hijaluronski fileri?

Hijaluronski Fileri su preparati koji se koriste za popunjavanje bora  na licu i vratu, lifting lica, popunjavanje jagodica, uvećanje usana i podmladjivanje dekoltea i šaka.
U svetu se koriste različite vrste supstanci (metakril,kolagen,hijaluron) kao filer. Pokazalo se da su najbezbedniji fileri na bazi hijaluronske kiseline koji su proizvedeni od neživotinjakog, netoksičnog i nealergijskog hijalurona.

Kako se u Cerec Centru vrši procedura?

U CEREC CENTRU se procedura ubrizgavanja hijalurona radi uz primenu lokalne anestezije i traje od od 15 do 60 minuta. U zavisnosti od regije pacijent sa odmah nakon tretmana može vratititi svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima.
Efekat hijaluronskih filera, u zavisnosti od vrste filera, traje od 6 do 18 meseci, koliko je potrebno da se hijaluronska kiselina razgradi. Ali koža i nakon toga ima svežiji izgled u odnosu na vreme pre aplikacije filera, jer molekuli hijalurona svojim prisustvom stimulišu sintezu novog kolagena i elastina.

Koja su neželjena dejstva?

Neželjena dejstva su retka. Manifestuju se u vidu crvenila i otoka na mestu aplikacije koji se javljaju u prvih 24 sata. U  redjim slučajevima, pojavljuje se modrice koje prolaze za nekoliko dana. Vrlo retko, na mestu aplikacije mogu se formirati crveni čvorići kao posledica alergijske reakcije na hijaluronsku kiselinu koji nakon tretiranja prolaze i ne remete normalan izgled lica. Efekti ovakvih esteteskih procedura su odmah vidljivi.

 

Share:
Ostavite komentar