Hijaluronski fileri

Fileri su preparati koji se koriste za popunjavanje bora na licu i vratu, lifting lica, popunjavanje jagodica, uvećanje usana i podmladjivanje dekoltea i šaka.

U svetu se koriste različite vrste supstanci (metakril,kolagen,hijaluron) kao filer, ali se pokazalo da su najbezbedniji fileri na bazi hijaluronske kiseline koji su proizvedeni od neživotinjskog, netoksičnog i nealergijskog hijalurona.

 U CEREC CENTRU se procedura ubrizgavanja hijalurona radi uz primenu lokalne anestezije i traje od od 15 do 60 minuta, u zavisnosti od regije a pacijent sa odmah nakon tretmana može vratititi svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Efekat hijaluronskih filera, u zavisnosti od vrste filera, traje od 6 do 18 meseci, koliko je potrebno da se hijaluronska kiselina razgradi, ali koža i nakon toga ima svežiji izgled u odnosu na vreme pre aplikacije filera, jer molekuli hijalurona svojim prisustvom stimulišu sintezu novog kolagena i elastina.

Neželjena dejstva su retka a manifestuju se u vidu crvenila i otoka na mestu aplikacije koji se javljaju u prva 24 sata, redje modricama koje prolaze za nekoliko dana. Vrlo retko, na mestu aplikacije se formiraju crveni čvorići kao posledica alergijske reakcije na hijaluronsku kiselinu koji nakon tretiranja prolaze i ne remete normalan izgled lica. Efekti ovakvih esteteskih procedura su odmah vidljivi. Procedure se ponavljaju po želji pacijenta, nakon razgradnje hijalurona, tj. nakon perioda od 6-18 meseci.